Франция и Нидерландия играят при резултат 3:0 в един от най-интересните

...
Франция и Нидерландия играят при резултат 3:0 в един от най-интересните
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Франция 3:0 Нидерландия, Мбапе също се разписа

Франция и Нидерландия играят при резултат 3:0 в един от най-интересните конфликти в квалификациите за Евро 2024. Антоан Гризман откри още във втората, а Даю Упамекано удвои в осмата минута. Капитанът Килиан Мбапе оформи класиката в 21-ата минута. Срещата от група „ B “ на „ Стад дьо Франс “ може да го наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 3 , както и онлайн на платформата. 

Това ще бъде първи дуел и за двата отбора след присъединяване им на Световното състезание в Катар в края на предходната година. „ Петлите “ стигнаха до финала на шампионата, в който обаче отстъпиха на Аржентина след огромна драма с дузпи. „ Лалетата “ пък бяха отстранени точно от „ гаучосите “ на ¼-финалите още веднъж след осъществявания на удари от бялата точка.

Дидие Дешан остана отпред на Франция, само че от националния тим се отхвърлиха капитана Юго Лорис и Рафаел Варан. Новият притежател на лентата пък е огромната звезда на Пари Сен Жермен – Килиан Мбапе, до момента в който негов подгласник стана Антоан Гризман от Атлетико Мадрид.

Луис Ван Гаал напусна поста на селекционер в Нидерландия, а на неговото място още веднъж зае Роналд Куман, който водеше „ лалетата “ в интервала 2018-а – 2020-а година.

Домакините стартираха стремително и откриха резултата още с първата си голова обстановка във втората минута. Антоан Гризман направи сполучлив шпагат в половината на Нидерландия и лиши топката, която попадна в Рандал Коло Муани. Нападателят напредна и подаде наляво в наказателното поле за капитана Килиан Мбапе, който пък откри връхлитащия Антоан Гризман и с удар с левия крайник не остави шансове на Яспер Силесен – 1:0.

Само пет минути по-късно Франция удари за повторно. Гризман центрира от свободен удар отдясно на наказателното поле, където Силесен не съумя да се намеси по най-хубавия метод и мазета топката правов Даю Упамекано и тя попадна във вратата на „ лалетата “ за повторно – 2:0.​

LIVE | ФРАНЦИЯ – НИДЕРЛАНДИЯ  3:0

1:0 Антоан Гризман 2'

2:0 Даю Упамекано 8'

3:0 Килиан Мбапе (к) 21'

Квалификации за Евро 2024, група B, първи кръг

Стартови сформира на двата тима:

The first 1⃣1⃣ of the year ⚡️
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР